ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Λιγότερα τροφοχιλιόμετρα
Για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, εάν θέλουμε να μειώσουμε τα σχετιζόμενα με τη διατροφή μας τροφοχιλιόμετρα, οι βασικές συμβουλές είναι δυο:
- Προτιμάμε λαχανικά και φρούτα εποχής.
- Προτιμάμε τα τοπικά προϊόντα.
Προσοχή: Αναφερόμαστε σε λαχανικά και φρούτα εποχής, όχι σε προϊόντα θερμοκηπίου. Κι αυτό γιατί η απάντηση στην ερώτηση «Τι είναι καλύτερο; Να μεταφέρονται τα τρόφιμα από την Αφρική ή να παράγονται στη χώρα μου σε θερμαινόμενα θερμοκήπια;» δεν είναι εύκολο να δοθεί, αν δεν προηγηθεί μια αναλυτική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.
Η δράση δεν είναι δύσκολη! Τρόφιμα εποχής από τον τόπο σου: μία καλή επιλογή για εσένα, την τοπική οικονομία και το περιβάλλον!
Infographic 1: Τυπικά τρόφιμα που εισάγονται στην Ελλάδα και οι αντίστοιχες αποστάσεις
Infographic 2: Αποτύπωμα CO2 των μέσων μεταφοράς
Καλή επιτυχία!
Photo (c): Food Investigators
Δες στα infographics τα τροφοχιλιόμετρα των προϊόντων που φτάνουν συχνά στη χώρα μας και το αποτύπωμα CO2 διαφόρων μέσων μεταφοράς προϊόντων.
Ξεκίνα να επιλέγεις τρόφιμα εποχής από τον τόπο σου, μία καλή επιλογή για τη διατροφική υγεία σου, την τοπική οικονομία, την τσέπη σου και το περιβάλλον, κάνοντας ένα παιχνίδι.
Προσκάλεσε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο εξηγώντας τους τι είναι τα τροφοχιλιόμετρα!