Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Κάνε το καλό προσφέροντας

Διαβάζεις στα νέα, ακούς στις ειδήσεις, βλέπεις στην τηλεόραση ότι χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν το δράμα του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ εδώ και καιρό ξέρεις ότι λόγω της κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση. Η επίγνωση της κατάστασης όμως δεν είναι αρκετή. Περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε και να συμβάλουμε στη βελτίωση της κατάστασης. Ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει. Από το να δεις αν μπορείς να προσφέρεις κάτι που δεν χρειάζεσαι πια σε κάποιον που το έχει ανάγκη  έως το να αφιερώσεις χρόνο σε μία οργάνωση ή ομάδα ανθρώπων που βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, η συνδρομή σου μπορεί να κάνει τη διαφορά για μία καλύτερη ζωή εδώ και τώρα.

 

 

Photo (c): GotCredit

Εκπρόθεσμη
έληξε: 16-09-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Να προσφέρεις είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς και ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν έμπρακτα. Εδώ μπορείς να βρεις μία σχετική λίστα με φορείς στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς και να μάθεις τι χρειάζονται.

Nα χαρίσεις αντικείμενα και είδη που έχεις, αλλά δεν χρειάζεσαι πια. Μην ξεχνάς να ελέγξεις τις ντουλάπες σου για ρούχα και παπούτσια που πιθανώς δεν χρησιμοποιείς πια. Χάρισέ τα και βάλε σε πράξη την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης και της δωρεάς. Επίσης, κάνε έναν έλεγχο στο ντουλάπι με τα φάρμακα. Αν δεν έχουν λήξει, μπορείς να τα διαθέσεις σώζοντας κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη. Έτσι δεν κάνεις μόνο καλό στους γύρω σου, αλλά και στο περιβάλλον.

Να διαθέσεις κάποιο χρηματικό ποσό. Κάθε συνεισφορά, ακόμα και μικρή, είναι πολύτιμη.

Να αφιερώσεις χρόνο ή να προσφέρεις εθελοντική βοήθεια σε ομάδες και οργανώσεις που χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για τις δράσεις τους.

Να δείξεις κατανόηση και συμπαράσταση με ένα χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν επιλέξει να είναι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

28
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Βάλε έμπρακτα στη ζωή σου την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την προσφορά, τη συμμετοχή, τη δικτύωση, τη δράση. Μέσα από κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη αποδεικνύεις κι εσύ ότι υπάρχει μία καλύτερη ζωή για όλους και μπορούμε να τη διεκδικήσουμε εδώ και τώρα. Κυρίως, αυτό που κερδίζεις είναι το χαμόγελο και την ελπίδα.