Η ιδέα για την υλοποίηση της Καλύτερης Ζωής ήρθε στις αρχές του 2013, όταν προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους παροχής λύσεων που αφορούν όλους τους πολίτες, χωρίς να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια.
Σκεφτήκαμε ότι ένα πάγιο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η υλοποίηση καλών παραδειγμάτων που μπορούν να πολλαπλασιαστούν.
Σκεφτήκαμε επίσης ότι ένα άλλο πάγιο πρόβλημα είναι η έλλειψη γνώσης για όσα ήδη συμβαίνουν εκεί έξω. Γιατί πέρα από το μαύρο, την απάθεια και την απογοήτευση, υπάρχει κόσμος που ήδη δραστηριοποιείται σε πολλά επίπεδα. Με αλληλεγγύη και αγάπη για τον φίλο και τον ξένο, τον γείτονα και τον συνάνθρωπο, με αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον, με διάθεση για αλλαγή των κακώς κειμένων που τον περιβάλλουν.
Αυτοί οι άνθρωποι μας δείχνουν το δρόμο. Κι επειδή δεν είμαστε ξερόλες, ούτε γνωρίζουμε όλα τα θέματα, ζητήσαμε από κάποιους ανθρώπους σαν αυτούς να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς στο εγχείρημά μας. Να μας συμβουλεύουν για τα θέματα που αναδεικνύουμε, να μας τροφοδοτούν με νέα από τις δραστηριότητές τους, να μας προκαλούν να γίνουμε καλύτεροι.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να συστήσουμε ‘Συμβουλευτική Ομάδα για την Καλύτερη Ζωή’, προσπαθώντας να φέρουμε κοντά μας doers, ανθρώπους δηλαδή που δεν μένουν στα λόγια αλλά πράττουν, ο καθένας από το μετερίζι του, ο καθένας όπου, όπως και ό,τι μπορεί.
Η ανταπόκριση των ανθρώπων στους οποίους απευθυνθήκαμε ήταν συγκινητική.
Έντεκα φίλοι δέχτηκαν να είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που θα καταβάλλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμβο ενημέρωσης και συμμετοχής για ενήλικες και παιδιά. Θα μας δίνουν την πολύτιμή τους άποψη, θα μας ιντριγκάρουν για να βελτιωνόμαστε, θα αρθρογραφούν στο blog της Καλύτερης Ζωής.
Οι έντεκα καλοί φίλοι και συνταξιδιώτες είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):
- Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
- Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Κοινωνιολόγος που εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες.
- Γιάννης Βουγιουκλάκης, Διδάκτωρ μηχανολόγος μηχανικός που τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
- Λίνα Γιάνναρου, Δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρεπορτάζ.
- Δημήτρης Γκούσκος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ.
- Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Π.Ε Αθηνών και μεταξύ άλλων συγγραφέας της Μελέτης Περιβάλλοντος της Β Δημοτικού και εκπαιδευτικών υλικών για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την Αειφορία.
- Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό μέλος του ‘Μπορούμε’, της οργάνωσης που έχει ως στόχο τη μείωση της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα και παράλληλα την αξιοποίηση αυτού υπέρ κοινωφελών σκοπών.
- Χαρίκλεια Μινώτου, Ειδικός σε θέματα βιολογικής γεωργίας , αειφόρου γεωργικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, με συμμετοχή σε φορείς όπως η ΔΗΩ, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ζακύνθου και η Διεθνής Ομοσπονδία των Κινημάτων για τη βιολογική γεωργία.
- Μυρτώ Παπαδογεώργου, Ντοκιμαντερίστρια, δημιουργός του 'City of Errors', μιας διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας που συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με τις νέες τεχνολογίες, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου υπεύθυνων και ενεργών πολιτών.
- Ελένη Ρεβέκκα Στάιου, Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστήμιου Αθηνών σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Συμμετοχικού Διαδικτύου και δημιουργός της πλατφόρμας ‘Οργάνωση 2.0’
- Παναγιώτης Τραγαζίκης, Δάσκαλος-οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων με ειδίκευση στις ΤΠΕ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας.
Τους καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε δημόσια για την προθυμία τους να δουλέψουμε από κοινού ‘για μια καλύτερη ζωή’.
Facebook comments