Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στην ερώτηση «γιατί να συμμετέχει κανείς στη νέα πρωτοβουλία του WWF Ελλάς» η απάντηση είναι εύκολη: «Μπορεί να συμμετέχει γιατί θέλει να βελτιώσει τη ζωή του με απλά και εφικτά βήματα. Γιατί θέλει να δικτυωθεί με όσους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Γιατί θέλει πάντα να είναι ενήμερος για όσα συμβαίνουν γύρω του και μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή του. Γιατί δεν θέλει κόπο ή πολύ χρόνο, παρά μόνο διάθεση για ενημέρωση και δράση, όπου και όπως μπορεί ο καθένας».

Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι τα εξής:

  • Μπορείς να γίνεις μέλος και να συμμετέχεις σε όλα τα δρώμενα της Καλύτερης Ζωής. Μπορείς να εγγραφείς εδώ.
  • Κάθε εβδομάδα μια νέα αποστολή σε περιμένει για να την αναλάβεις και να την πραγματοποιήσεις. Αποστολή που δεν ζητά από εσένα να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο ζωής σου, αλλά να αρχίσεις με μικρά βήματα να κοιτάς διαφορετικά την καθημερινότητά σου. Διάβασε τις αποστολές, κάνε sign-up κι άρχισε να πραγματοποιείς.
  • Κάθε δυο μήνες θα ανοίγουμε ένα φάκελο και θα αναλύουμε σε βάθος θέματα της καθημερινότητας που παίζουν ή μπορούν να παίξουν ιδιαίτερα θετικό ρόλο στη ζωή καθενός μας. Μπες κι εσύ στη διαδικασία ανακάλυψης πληροφοριών που ίσως δεν γνωρίζεις και δήλωσε όποτε και όπου μπορείς συμμετοχή στις διάφορες σχετιζόμενες εκδηλώσεις. Δες τον 1ο φάκελο που αφορά τη θέρμανση, εδώ.
  • Αν είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός, μπορείς να δεις το πρόγραμμα για τα σχολεία. Φρέσκιες ιδέες, αφορμές για συνεργασία με άλλα σχολεία. Όλες έτοιμες προς υλοποίηση. Το μόνο που ζητείται από εσένα είναι η ενημέρωση του σχολείου ώστε να λάβει μέρος.
  • Στην ιστοσελίδα της Καλύτερης Ζωής θα αναρτηθεί χάρτης πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σε θέματα καθημερινότητας ανά την Ελλάδα. Μπορείς να εντοπίσεις τέτοιους φορείς στη γειτονιά σου και να συμμετέχεις στις δραστηριότητές τους.
  • Μπορείς να διαβάζεις τα νέα και τις ειδήσεις της Καλύτερης Ζωής. Θέματα και ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, αρθρογραφία στο blog του προγράμματος κτλ.
  • Μπορείς να μας ακολουθήσεις σε facebook και twitter για να ανταλλάσουμε ιδέες αλλά και να μαθαίνεις πρώτος για εκδηλώσεις, διαγωνισμούς κι άλλες εκπλήξεις. Μπορείς να γίνεις πρεσβευτής της Καλύτερης Ζωής και να μοιραστείς το περιεχόμενό της με φίλους και γνωστούς, μέσω social media κι όχι μόνο!
  • Μπορείς τέλος να μας στείλεις τις δικές σου ιδέες, σκέψεις και προτάσεις! Κάνεις sign up και από το προφίλ σου μας στέλνεις ό,τι εσύ θελήσεις. 

Η συμμετοχή στην Καλύτερη Ζωή δεν απαιτεί θυσίες, παρά μόνο την προθυμία να δούμε τη ζωή μας με άλλο μάτι. Ελάτε να μάθουμε μαζί. Μεγάλοι και μικροί!