Λιγότερα τροφοχιλιόμετρα
Στην Ελλάδα είναι σχετικά πιο εύκολο να αποφύγουμε τα περιττά τροφοχιλιόμετρα σε σχέση με άλλες χώρες του πλανήτη, εφόσον το κλίμα της και η αγροτική της παραγωγή μας δίνουν πρόσβαση σε πολλές τροφές όλο το έτος.
Τους "δύσκολους" χειμερινούς μήνες υπάρχουν βέβαια τα χειμερινά λαχανικά (αν και με τα θερμοκήπια, οι τομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές είναι πλέον διαθέσμιες όλο το χρόνο). Και φυσικά, τα νόστιμα και υγειινά ζυμαρικά και όσπρια. Προτείνω φασόλια Πρεσπών. Τα φρούτα είναι επίσης λιγοστά, αλλά υπάρχουν τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή. Καμιά φορά κάνω την παρασπονδία και παίρνω κάπως πιο συχνά μπανάνες ή ανανάδες (=παραπάνω τροφοχιλιόμετρα) το χειμώνα, αλλά είναι η εξαίρεση. Τους υπόλοιπους μήνες, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, σε σχέση με ζαρζαβατικά και φρούτα. Η ελληνική γη και το μεσογειακό κλίμα προσφέρουν πολλές επιλογές.
Αυτό το οποίο φαίνεται πως αυξάνει αρκετά τα χιλιόμετρα είναι το κρέας (στο σπίτι ή εκτός) το οποίο αρκετά συχνά είναι εισγωγής, είτε το ίδιο είτε οι ζωοτροφές με τις οποίες τρέφεται το ζώο. Προσωπικά τρώω κρές μόνο 1-2 φορές τη βδομάδα.