Έξυπνο μαγείρεμα
Δεν έχουμε χύτρα. Ανοιγοκλείνω την πόρτα του φούρνου μία φορά για να δοκιμάσω το φαγητό και να καταλάβω αν είναι έτοιμο. Σκεπάζω την κατσαρόλα, εκτός όταν βράζω μακαρόνια και όταν φτιάχνω πόριτζ (το τρώω συχνά για πρωινό). Χαμηλώνω τη φωτιά όταν αρχίσει να βράζει, εκτός όταν κάνω βραστά (π.χ. μπρόκολο), τα οποία όμως συνήθως βράζω στον ατμομάγειρα. Δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, αλλά πολύ σπάνια ζεσταίνω φαγητό. Δεν βάζω το σκεύος ποτέ σε μεγαλύτερο μάτι, αλλά έχω ένα κατσαρολάκι, που επειδή δεν έχω αντίστοιχου μεγέθους μάτι, το βάζω σε μικρότερο μάτι, σε αυτό που είναι για το μπρίκι. Κλείνω πάντα τον απορροφητήρα όταν τελειώσω το μαγείρεμα (άλλωστε με ενοχλεί κι ο θόρυβος που κάνει). Οπότε η προσωπική μου αποστολή είναι να δοκιμάσω να κάνω πόριτζ με κλειστό καπάκι και είτε στο γκαζάκι, είτε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα στο αντίστοιχο μάτι. Επίσης να χαμηλώνω τη φωτιά όταν αρχίζει να βράζει, ακόμα κι όταν κάνω βραστά.