Έξυπνο μαγείρεμα
Πειραματισμοί με τη χύτρα...
Στον τρόπο μαγειρέματος ακολουθώ τους βασικούς κανόνες για εξοικονόμηση ενέργειας. Με άλλα λόγια σκεπάζω πάντα την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά μόλις αρχίσει ο βρασμός, κλείνω τον απορροφητήρα μαζί με την κουζίνα και δεν ανοιγοκλείνω την πόρτα του φούρνου. Έχω, επίσης, και το φούρνο των μικροκυμάτων για το γρήγορο ζέσταμα των φαγητών. Όλα καλά και ωραία...
Αυτό, ωστόσο, που πάντα αποτελούσε για μένα τον τρόμο και το φόβο ήταν η χύτρα! Δώρο στο γάμο από έναν καλό μου ξάδερφο, που πίστευε ότι θα μου έλυνε τα χέρια... Η πρώτη απόπειρα μαγειρέματος ήταν εφιαλτική. Άνοιγμα της χύτρας τη λάθος στιγμή και η κουζίνα γέμισε με μακαρόνια και πιτσιλιές από σάλτσα.
Κι έρχεται τώρα η αποστολή. Πρώτη σκέψη η χρήση της χύτρας. Πολύ βοηθητικές οι συνταγές. Τηρώ τους κανόνες και τα γιουβαρλάκια έτοιμα και νοστιμότατα. Το πρώτο βήμα έγινε και ο δρόμος για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας άνοιξε. Η διαδρομή προβλέπεται μακρά!