ΔΙΑΤΡΟΦΗ
στο σπίτι
Τίποτα χαμένο
Στα περισσότερα νοικοκυριά σαπίζουν τρόφιμα στο ψυγείο ή μένουν στο πιάτο στο τέλος του γεύματος. Στις ΗΠΑ στο 14% των τροφίμων που αγοράζονται από μανάβικα πετιέται στα σκουπίδια. Απίστευτα σπάταλη συνήθεια, από πλευράς πρώτων υλών και ενέργειας κατά τη μεταφορά τους, το πακετάρισμα και την αποθήκευσή τους, για το τίποτα!
Ας κάνουμε μία καταγραφή του φαγητού που δεν καταναλώνεται στο σπίτι μας και ας προτείνουμε έξυπνες λύσεις για να μειώσουμε το περίσσευμα. Αγοράζουμε μόνο ότι θα φάμε. Αξιοποιούμε όλα τα περιεχόμενα του ψυγείου, των ντουλαπιών και της αποθήκης τροφίμων. Βρίσκουμε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα φαγητού πριν μαγειρέψουμε. Αποκτάμε έξυπνες συνήθειες στο σπίτι, όπως να καταψύχουμε εγκαίρως το φαγητό που περίσσεψε, να αξιοποιεούμε το φαγητό της προηγούμενης μέρας με νόστιμες συνταγές, να σερβιριζόμαστε μόνο με όσο έχουμε ανάγκη να φάμε. Το φαγητό που και πάλι περισσεύει, το αξιοποιούμε δίνοντας το σε ένα φορέα που το προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.
Μπορούμε
Global FoodBanking Network
Feeding the 5000
Love Food Hate waste
Everyday Perfect Portions
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:
δεν έχουν αναλάβει σχολεία