Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το πρώτο ecokids festival καταφθάνει και θα είμαστε εκεί!

To Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η WWF- Καλύτερη Ζωή περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Ecokids festival για να γιορτάσουμε για τον πλανήτη και το περιβάλλον!
Το ραντεβού είναι στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α και το διήμερο θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικά εργαστήρια, παιχνίδια, καλλιτεχνικές δράσεις, κηπουρική, χορό και συναυλίες για όλη την οικογένεια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του Eco Kids Festival: να προσφέρει μια εποικοδομητική εμπειρία για γονείς και παιδιά και να ακολουθήσουμε τα παιδιά στο παιχνίδι μαθαίνοντας για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η WWF-Καλύτερη Ζωή θα φέρει αρώματα και χρώματα στο ποδηλατοδρόμιο με το βιωματικό εργαστήριο «Κλείσε τα μάτια, μύρισε και μάντεψε τι είναι» για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Θα μιλήσουμε, θα παίξουμε, θα αναγνωρίσουμε και θα μυρίσουμε τα αρωματικά φυτά. Τα φυτά της μεσογειακής χλωρίδας που συντροφεύουν τους περιπάτους μας στη φύση αλλά και στο μπαλκόνι μας! Γιατί είναι αυτά ακριβώς τα φυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας εύκολα. Κι από κει θα μάθουμε πώς μπορούν να βρούνε τον δρόμο τους για τη ντουλάπα μας, την κατσαρόλα μας και αλλού.

Τα εργαστήρια θα διαρκούν 25' και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 13:00-16:00 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 11:00-14:00

Στο περίπτερο του WWF Ελλάς θα σας περιμένει μία ακόμα έκπληξη σχετικά με το πράσινο στις πόλεις- Ελάτε να ενημερωθείτε και να δείτε πως μπορούμε να πάρουμε το πράσινο στα χέρια μας!

Μαζί μας θα είναι επίσης οι Urban Farmers και η Ορχήστρα των Χωμάτων για να κατασκευάσουμε τον κήπο μας, να μάθουμε μυστικά για να μεγαλώνουμε σωστά τα λαχανικά μας και να διασκεδάσουμε φυτεύοντας στα πιο απίθανα μέρη. Οι μικροί κηπουροί θα επαναχρησιμοποιήσουν υλικά που θα πήγαιναν στα σκουπίδια μεταμορφώνοντας τα σε πολύχρωμα γλαστράκια και όμορφους λαχανόκηπους ώστε να φιλοξενήσουν μια καινούρια ζωή.


Το πρόγραμμα του διημέρου θα είναι πλούσιο και εκτός από τις βιωματικές δράσεις θα έχει πολλές καλλιτεχνικές πινελιές: Από την "Ψαρόσουπα" του Γιώργου Δ. Λεμπέση σε μια νέα μουσική εκδοχή αποκλειστικά  για το φεστιβάλ, τους Burger Project με το "Μαμά θα κάνω… live", τη «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα με τον άνθρωπο- ορχήστρα» Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, μέχρι τον «Καραγκιόζη Οικολόγο» του Ηλία Καρελλά, ταχυδακτυλουργούς, face painting και άλλες εκπλήξεις!


Αν θέλεις να είσαι ένας από τους 10 τυχερούς που θα κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για το ecokids festival, δήλωσε συμμετοχή στη φόρμα που θα βρεις πιο κάτω!


Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ!

Τοποθεσία: Eco Kids Festival. 5 Δεκεμβρίου 1μμ-9μμ & 6 Δεκεμβρίου 11πμ-7μμ, στο κλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α., Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι τηλ. 2106868454.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S και Οργάνωση Γη με ευφάνταστες βιωματικές δράσεις.

 

 

Create your own user feedback survey