Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Πράσινο μάθημα από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους Patrinistas!

Αν στο άκουσμα της φράσης «ελληνικό πανεπιστήμιο» σου έρχονται αντανακλαστικά στο νου μονάχα αφισοκολλημένα αίθρια, τσιμεντένια κτήρια και φοιτητές να πηγαινοέρχονται με έναν καφέ στο χέρι, στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών θα εκπλαγείς θετικά! Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων «Πράσινο Πανεπιστήμιο», που έχει ως γνώμονά της την προώθηση αντιλήψεων ουσιαστικού κοινωνικού χαρακτήρα παρέα με την ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, παίρνουν το πράσινο στα χέρια τους και διοργανώνουν μία μεγάλη συμμετοχική εκδήλωση: την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 11.00 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, θα πραγματοποιήσουν εθελοντική δενδροφύτευση! Η εκδήλωση θα είναι γιορτινή μιας που φυτευτούν περί τα 2.000 δένδρα σε 17 διαφορετικές τοποθεσίες της Πανεπιστημιούπολης, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

Αν μένεις στην Πάτρα μην μείνεις εκτός: Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή όλων και επειδή πρόκειται για μια κίνηση με ουσιαστικό περιεχόμενο διπλού κέρδους: την αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης σε ένα περιαστικό πάρκο γνώσης, πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τη συμμετοχική δύναμη των πολιτών που όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να κάνουν μικρά πράσινα θαύματα!


Συγχαρητήρια σε όλους!

Αν σου άνοιξε η όρεξη για πράσινο και θέλεις να μάθεις που υπάρχουν χώροι πρασίνου μέσα στην πόλη της Πάτρας, μπορείς να το διαπιστώσεις μέσα από την εφαρμογή WWF Greenspaces. Αν είσαι στην πόλη, βρες τους μέσα από τον ηλεκτρονικό χάρτη, επισκέψου τους και δώσε τη δική σου βαθμολογία στο πράσινο της πόλης.  Ξεκίνα κι εσύ να δίνεις αξία στο αστικό πράσινο σήμερα κιόλας!
 

Πηγή πληροφοριών: Patrinistas

Photo (c): Friendsoftrees.org