Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

"Μαγικές" χύτρες ταχυτητας

  mr.donb

Αν και στην αρχή του προηγούμενου αιώνα θεωρήθηκε αντικείμενο μαγείας εξαιτίας του χαρακτηριστικού σφυρίγματος , η χύτρα ταχύτητας  έχει συνδυάσει τη μαγειρική με τις λέξεις «ευκολία, ταχύτητα και εξοικονόμηση ενέργειας» από το 1938.
Το φαγητό που μαγειρεύεται σε χύτρα ταχύτητας είναι κατά 70% έτοιμο γρηγορότερα απ’ ότι με άλλες συμβατικές μεθόδους! Πράγμα που μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο αλλά και χρήμα, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει στους  122 βαθμούς κελσίου προφυλάσσοντας ταυτόχρονα βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά χάρη στο «κλειστό κύκλωμα» μαγειρέματος.

Προσοχή πρέπει να δίνεται πάντα στη βαλβίδα ασφαλείας, στη στεγανότητα του σκεύους, στον καθαρισμό του λάστιχου και στο να μη γεμίζουμε τη χύτρα πάνω από τα 2/3 της. Επίσης, είναι καλό να σβήνετε το μάτι της κουζίνας 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος μιας που η χύτρα ταχύτητας έχει διασφαλίσει αρκετή ενέργεια για την ολοκλήρωση του. Συνήθως προτιμούνται χύτρες των 6 λίτρων, αλλά συζητήστε με κάποιον εξειδικευμένο πωλητή πριν από την αγορά μίας νέας «μαγικής» χύτρας που μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη λίστα με γευστικές και νόστιμες συνταγές που μπορούν να κάνουν το μαγείρεμα στο σπίτι μία ευχάριστη και γρήγορη διαδικασία!

Καλά μαγειρέματα!

Συνταγές διαλεχτές

Magirema

Συνταγούλης

eimaimama.gr

Συνταγές της παρέας

Συνταγές Clipso