Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ένα αγρόκτημα, αληθινό Διαμάντι

Agroktima Diamanti / Photo (c) WWF Greece

Βρίσκεται μόλις 42 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Όση δηλαδή η απόσταση από την Αθήνα έως τον Μαραθώνα. Εκεί που βρίσκεται ένα αγρόκτημα ξεχωριστό. Τόσο υπέροχο και φανταστικό που στην WWF Καλύτερη Ζωή θεωρήσαμε αμαρτία να μην το επισκεφθούμε και να μην το αναδείξουμε μέσα από τη θεματική μας «Κηπουροί στην πόλη». Πριν λίγες μέρες λοιπόν πήγαμε στο Οικολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι στον Τύμβο Μαραθώνα, παρέα με δυο σχολεία της Καλύτερης Ζωής για να δούμε από κοντά τους λόγους που αυτό το κτήμα είναι αληθινό διαμάντι.

Αρωματικά φυτά κάθε είδους, ένας λαχανόκηπος θαύμα, αγριογούρουνα μωρά με τις μαμάδες τους, χήνες, αγελάδες με μοσχαράκια, πρόβατα και κατσικάκια υποδέχτηκαν με τη σειρά, 80 μαθητές από το 93ο Δημοτικό Αθηνών και το 1ο Νηπιαγωγείο Βάρης. Ο φιλόξενος ιδιοκτήτης, Σπύρος Χρυσούλας, ανέλαβε ο ίδιος με το δικό του καταπληκτικό τρόπο, την ξενάγηση των παιδιών στον λαχανόκηπο και τη φάρμα!

Τα παιδιά ταΐζοντας τα ζώα ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τον κύκλο της ζωής, ενώ σκάβοντας το χώμα και φυτεύοντας ανακάλυψαν τα μυστικά του κόσμου των λαχανικών και φρούτων, τη χαρά της καλλιέργειας και τη σημασία της διατροφής με τρόφιμα που παράγουμε μόνοι μας. Η επίσκεψη στο κτήμα ολοκληρώθηκε με παιχνίδι και τραγούδι ανάμεσα στα δέντρα, τα ανοιξιάτικα λουλούδια, την παιδική χαρά και το μαγικό δενδρόσπιτο! Σταματάμε εδώ και αφήνουμε να μιλήσει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που δείχνει μέρος μόνο των όσων ωραίων συμβαίνουν στο αγρόκτημα.

Photo (c) WWF Greece

 

Photo (c) WWF Greece

 

Photo (c) WWF Greece

 

Photo (c) WWF Greece

 

Photo (c) WWF Greece

 

Photo (c) WWF Greece

Η Καλύτερη Ζωή συντονίζεται στους ρυθμούς της φύσης και των παιδιών και συνεχίζει να εμπνέει και να προσφέρει ευκαιρίες στα σχολεία που προσπαθούν, μέσα από τις δράσεις της, να ενεργοποιηθούν και να συντονιστούν μαζί της! Μήπως το σχολείο των παιδιών σας είναι το επόμενο που θα έχει τη χαρά να ζήσει μία τέτοια μοναδική επίσκεψη;
Το αγρόκτημα Διαμάντι δέχεται επισκέψεις από σχολεία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Σπύρο Χρυσούλα που με το μεράκι του, την εγκάρδια υποδοχή και την εμπνευστική φιλοξενία στο αγρόκτημα, έδωσε στα μικρά φιντανάκια την ευκαιρία να δουν τους θησαυρούς που κρύβει η επαφή με τη φύση!

Σπύρος Χρυσούλας - Αγρόκτημα Διαμάντι

 

(Μην ξεχάσετε μικροί και μεγάλοι ότι το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 σας περιμένουμε στη γιορτή των αστικών κηπουρών. Ελάτε στην Πλ.Κλαυθμώνος από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε στο μπαλκόνι, να παίξετε βιωματικά παιχνίδια και να πάρετε μαζί σας σπόρους τοπικών ποικιλιών. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης).