Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμμάχησε με το εστιατόριο της γειτονιάς σου κατά της σπατάλης!

«Είμαστε ό,τι τρώμε» λένε αρκετοί. «Είμαστε ό,τι δεν τρώμε» λέμε εμείς κι αναφερόμαστε στη σπατάλη τροφίμων που αποτελεί μελανό σημείο της εποχής μας παγκοσμίως. Η παραγωγή και η τελική κατανάλωση των τροφίμων στο σπίτι είναι δυο τομείς όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη σπατάλη. Ωστόσο, η σπατάλη παραμένει μεγάλη και κρίσιμη και στα εστιατόρια, τις καντίνες και το catering.  Τα καλά νέα είναι ότι εσύ, όπως και όλοι, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε.   Η δράση αυτής της εβδομάδας σε προσκαλεί να διαβάσεις έναν σύντομο οδηγό περιορισμού της σπατάλης τροφίμων σε εστιατόρια και γενικότερα εταιρείες εστίασης και να…μιλήσεις για αυτόν.
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 26-11-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε τις έξυπνες πρακτικές που προτείνει ο οδηγός και σκέψου πόσες φορές έχεις αντιμετωπίσει προβληματισμούς που παρουσιάζονται μέσα στον οδηγό.

 Κάνε κάτι ακόμα πιο δραστικό! Σίγουρα θα έχεις ένα αγαπημένο στέκι όπου συχνάζεις με φίλους για φαγητό. Μίλα στον ιδιοκτήτη για τις προτάσεις του οδηγού και παρότρυνέ τον να διαβάσει τον οδηγό. Θα τον βοηθήσεις να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων, να εξοικονομήσει χρήματα και να ανεβάσει την ποιότητα υπηρεσιών του. 

Ανάρτησε τον οδηγό στα δικά σου social media ή προώθησε τον σε φίλους.

Τέλος, αν ξέρεις εταιρείες catering εξήγησέ τους ότι μπορούν να διαθέσουν το περισσευούμενο φαγητό σε κοινωνικούς φορείς που θα το δώσουν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

18
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Εκτός του καλού που θα κάνεις στο συνάνθρωπό σου, θα βοηθήσεις στη μείωση της σπατάλης χρημάτων, πολύτιμων πρώτων υλών και ενέργειας. Μιλώντας δε σε εστιάτορες, μοιράζεσαι γνώση, διασφαλίζεις καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και τους παροτρύνεις να συντελέσουν θετικά στην καταπολέμηση της σπατάλης. Δεν είναι υπέροχο να γίνεσαι φορέας καλών πρακτικών με πολλαπλά οφέλη;