Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

"Το σκουπίδι σου...ο θησαυρός κάποιου άλλου"

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε προσκαλεί να δεις μία λίστα από φορείς ή πρωτοβουλίες πολιτών όπου μπορείς να χαρίσεις κάτι που δε χρειάζεσαι πια. Θα κάνεις το καλό ή θα νικήσει ο σκουπιδοτενεκές;
 
Σπίτια, δωμάτια, αποθήκες που γεμίζουν ή αδειάζουν από πράγματα εξαιτίας μιας μετακόμισης, μιας επιθυμίας για αλλαγή ή μίας νέας αγοράς. Αντικείμενα που περισσεύουν, που «δε χωράνε» και δεν μας εξυπηρετούν πια και καταλήγουν άδοξα και αμήχανα στα σκουπίδια, δίπλα σε κάποιον κάδο της γειτονιάς. 
 
Κι όμως, τα σκουπίδια σου μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου. Αξιόλογες οργανώσεις βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, παιδιά ή άστεγους πολλαπλασιάζονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και χρειάζονται μία σειρά από αντικείμενα που σε πολλούς φαίνονται «περιττά». Είθισται μάλιστα οι οργανώσεις που χρειάζονται αντικείμενα, να παραλαμβάνουν ό,τι προσφέρουμε από τον χώρο μας.
 
 
 
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 22-10-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Δες εδώ μία λίστα από φορείς, οργανώσεις ή πρωτοβουλίες πολιτών στις οποίες μπορείς να απευθυνθείς και να κάνεις το καλό στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον με ένα μόνο τηλεφώνημα. • Ανθρώπινοι άνθρωποι ΔεσμόςΑρσιςΧάρισε το • Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην τοξικομανών. Παραλαμβάνουν από το σπίτι μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά.), είτε λειτουργεί είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές τα οποία διατίθενται στα δύο καταστήματα τους με μεταχειρισμένα αντικείμενα, έπιπλα κ.λπ. τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6625.096 • Άλλοι φορείς και δομές- καταλύματα για ευπαθείς ομάδες.

Σκέψου αν έχεις κάτι από όλα όσα χρειάζονται και κάνε τη δωρεά σου.

Βγάλε φωτογραφία και γράψε λίγα λόγια για την εμπειρία σου. Θα δώσεις έμπνευση και κίνητρο σε άλλους να κάνουν το ίδιο!

Φτιάξε μια δική σου λίστα από οργανώσεις που γνωρίζεις ότι θέλουν βοήθεια και ενημέρωσε φίλους και γνωστούς παροτρύνοντας τους να συνεισφέρουν!

21
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Χαρίζοντας κάτι αντί να το πετάξεις, παρατείνεις τον χρόνο ζωής του, κάνεις μία καλή πράξη και δίνεις μία χείρα βοηθείας στο περιβάλλον μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων και την απαίτηση για νέες, πολύτιμες πρώτες ύλες. Λοιπόν; Θα κάνεις ένα τηλεφώνημα ή θα νικήσει ο σκουπιδοτενεκές;