Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ρούχα από δεύτερο χέρι

Ρούχα από δεύτερο χέρι

Σε εποχή κρίσης, για πολλούς η αγορά νέων ρούχων έχει καταστεί πολυτέλεια. Πάρε ρούχα από δεύτερο χέρι ή δώσε ρούχα σε όσους το χρειάζονται. 
 
Το να χρησιμοποιήσεις ρούχα από δεύτερο χέρι, από φίλους, γνωστούς ή από καταστήματα με είδη από δεύτερο δεν είναι ντροπή, αλλά μια κίνηση που φέρνει θετικά αποτελέσματα στην τσέπη και το περιβάλλον.  Ο παιδικός ρουχισμός είναι μία ακόμη κατηγορία που είναι ιδανική για ανταλλαγές.
 
Πρόσθεσε εδώ ότι αν και δεν είναι εμφανές, η παραγωγή ρούχων έχει μεγάλο υδατικό αποτύπωμα. Πάρε για παράδειγμα τα βαμβακερά t-shirts: Η παραγωγή 1 κιλού βαμβακιού απαιτεί την κατανάλωση 11.000 λίτρων νερού. Κατ' αναλογία, για ένα και μόνο βαμβακερό μπλουζάκι καταναλώνονται τουλάχιστον 2.900 λίτρα νερού.[1]
 

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 23-10-2013
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Βρες εδώ μία σειρά από καταστήματα, εξαιρετικές πρωτοβουλίες που κάνουν πράξη την επαχρησιμοποίηση ρούχων. Ο Σκόρος, το Δώσε Πάρε, το BabyFeat είναι μερικές από αυτές!

Επικοινώνησε μαζί τους και ρώτα τι διαθέτουν ή τι χρειάζονται.

Αγόρασε ή χάρισε κάτι και μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας!

150
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Προτίμησε ρούχα από δεύτερο χέρι, χωρίς ενδοιασμούς. Γίνεται ολοένα και πιο trendy και θα εξοικονομήσεις χρήματα, ενέργεια και πολύτιμους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή ενός νέου αντικειμένου. Επιπλέον, αν έχεις ρούχα σε καλή κατάσταση, που δεν επιθυμείς να τα ξαναφορέσεις, δίνοντας τα για επαναχρησιμοποίηση, θα κάνεις καλό στους γύρω σου αλλά και στο περιβάλλον!