Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Πότε σπέρνουμε τι;

Επίδοξε κηπουρέ,

Ώρα να σηκώσεις μανίκια και να σπείρεις θαυμάσια λαχανικά, φρούτα και αρωματικά φυτά! Σε συνέχεια των σπόρων που μοιράσαμε στην εκδήλωση «Κηπουροί στην Πόλη», ετοιμάσαμε έναν πίνακα για την εποχή σποράς εκλεκτών λαχανικών και αρωματικών φυτών.

Όπως θα δεις, η εποχή σποράς ποικίλλει και κάθε πράγμα καλλιεργείται στον καιρό του. Μη χάνεις καιρό. Βρες βιολογικούς σπόρους από τοπικές ποικιλίες ή ξεκίνα με αυτούς που χαρίσαμε στην εκδήλωση και ανάλαβε δράση.

Πειραματίσου, αφιέρωσε πέντε λεπτά την ημέρα  για να δεις πως εξελίσσεται η καλλιέργεια κάθε λαχανικού και για να τα περιποιηθείς και κυρίως έχε υπομονή και επιμονή. Όταν οι σπόροι καρπίσουν, είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις υπέροχα και δικαιωμένος. Σπόρους ανά χείρας, λίγο χώμα και γλάστρες και..φύγαμε!
 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 17-06-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε τον πίνακα για την εποχή σποράς διάφορων λαχανικών και αρωματικών φυτών. Αν θέλεις, εκτύπωσέ τον και συμπερίλαβε τον στο ημερολόγιο κηπουρικής σου. Έτσι, θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή πότε σπέρνουμε τι.

Επίλεξε λαχανικά που η εποχή σποράς τους είναι τώρα και ανάλαβε δράση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία γλάστρα, κατάλληλο χώμα, σπόρους, ήλιο,νερό και σωστή τοποθέτηση των σπόρων στο χώμα.

Εδώ μπορείς να βρεις μερικές συμβουλές σποράς που έχουμε ετοιμάσει για συγκεκριμένα λαχανικά. Θα πάρεις μία γεύση του τι πρέπει να προσέχεις κάθε φορά.

Παρακίνησε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο. Όταν οι σπόροι καρπίσουν, φωτογράφισε τους και μοιράσου τους καρπούς των κόπων σου μαζί με άλλους μάχιμους κηπουρούς!

16
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Μάθε πότε σπέρνουμε τι και γίνε ειδικός στις κηπουρικές καλλιέργειες. Φύτεψε ανάλογα με τις εποχές και απόλαυσε τους καρπούς όσων θα σπείρεις εύκολα, υγιεινά και οικολογικά.