Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πες "Stop" στη σπατάλη τροφίμων!

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 από τις 12:00 έως τις 17:00 στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά, θα μαγειρέψουμε 5.000 μερίδες μπριάμ από λαχανικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια λόγω ασχήμιας ή λόγω περισσεύματος. Το μενού της ημέρας θα περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μαγειρικής κατά της σπατάλης από γνωστούς σεφ, Disco Soup Street Party από γνωστούς DJ's, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και anti-food waste coktails!

Με την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στραμμένη στα υπέρογκα μεγέθη της τροφής που σπαταλάται, το  Με-Νού για 5000 καταφτάνει ως μια εντυπωσιακή γιορτή που θα αναδείξει θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στα στάδια παραγωγής, διανομής και πώλησης τροφίμων.

Μια συνεργασία οργανισμών, εκατοντάδων εθελοντών και επώνυμων υποστηρικτών προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το κυρίως γεύμα – ένα γιγαντιίο μπριάμ! Το γεύμα θα προετοιμαστεί με λαχανικά που θα συλλεχθούν από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, εταιρείες διανομής αλλά και μεμονωμένους παραγωγούς.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από την αγγλική οργάνωση Feedback, το WWF Ελλάς, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το British Council και το Slow Food Thrace, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.  Μάθε περισσότερα εδώ και έλα να γιορτάσουμε παρέα!

Εκπρόθεσμη
έληξε: 11-10-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Έλα με την παρέα σου στην εκδήλωση της Κυριακής και δώστε το δικό σας μήνυμα κατά της σπατάλης τροφίμων. Απόλαυσε μία μερίδα γευστικού φαγητού, πάρε μέρος στις δράσεις και ξεκλείδωσε τα μυστικά για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.

Αν έχεις χρόνο και μεράκι να συμβάλεις στη διοργάνωση της εκδήλωσης το Σάββατο ή την Κυριακή, προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή εδώ! Θα διασκεδάσουμε, θα φάμε και θα πιούμε για καλό σκοπό!

Αν έχεις παιδιά, μπορείτε να πάρετε μέρος σε ένα πλούσιο πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων! Τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα γύρω από τη σπατάλη τροφίμων και θα δώσουν το δικό τους σοφό μήνυμα γύρω από την εξοικονόμηση φαγητού.

Έλα να ποζάρεις με ένα άσχημο φρούτο ή λαχανικό, ώστε να πάρεις μέρος στον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό του WWF με τίτλο "Του στραβού το δίκιο"! Οι νικητές θα κερδίσουν γευστικά έπαθλα!

Μοιράσου στα δικά σου social media την είδηση για την εκδήλωση προσκαλώντας φίλους και γνωστούς. 5000 μερίδες φτάνουν για όλους!

 

9
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Δίνοντας το "παρών" στην εκδήλωση, δίνεις το δικό σου ενεργό μήνυμα κατά της σπατάλης τροφίμων. Παίρνοντας μάλιστα μέρος στον φωτογραφικό διαγωνισμό "Του στραβού το δίκιο", βοηθάς να αποκαταστήσουμε το δίκιο το άσχημων πλην γευστικών φρουτολαχανικών! Έλα να μάθουμε, να γιορτάσουμε και να "διαδηλώσουμε" μέσα από μία γιορτή ενάντια στη σπατάλη φαγητού! Τη στιγμή που 1δις. άνθρωποι υποσιτίζονται παγκοσμίως, δεν είναι ηθικά και περιβαλλοντικά αδικαιολόγητο να σπαταλάμε τροφή;