Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Πάρε το πράσινο στο χέρι σου με ένα app!

Σκέφτεσαι ότι οι ελληνικές πόλεις δεν έχουν πράσινο και την ίδια στιγμή ονειρεύεσαι διεξόδους σε ένα παρκάκι για ξεκούραση, περπάτημα, άθληση, παιχνίδι με τα παιδιά ή βόλτα με το σκύλο σου; Θέλεις να δεις αν υπάρχουν όντως πράσινες οάσεις και σε τι κατάσταση βρίσκονται; Δεν είσαι ο μόνος!

7 στους 10 Έλληνες ζούνε σε πόλεις και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, σε κάθε κάτοικο της Αθήνας αντιστοιχούν μόλις 0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ η αναλογία στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται σε 2,14 m2 πρασίνου ανά κάτοικο τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 m2/κάτοικο. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από εμάς- και ειδικά τα παιδιά- διψάμε για λίγο πράσινο και μία βόλτα σε κάποιο πάρκο! Και όχι άδικα, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι μία εξόρμηση σε έναν χώρο πρασίνου ευνοεί την ψυχική και σωματική υγεία μας, μας κάνει πιο κοινωνικούς και μας επανασυνδέει με τη φύση ακόμα και όταν είμαστε στην πόλη!

Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις το πράσινο στο χέρι σου και να αρχίσεις να επισκέπτεσαι πιο συχνά πάρκα και μικρές πράσινες οάσεις στην πόλη, αλλά και να ανακαλύψεις χώρους που αγνοείς, υπάρχει μία πολύ απλή και εύκολη λύση που ακούει στο όνομα της εφαρμογής WWF Greenspaces. Πρόκειται για τη νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά με την οποία μπορείς να μοιράζεσαι πληροφορίες για το πού θα βρούμε κάθε πάρκο, σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι μπορεί να μας προσφέρει από υποδομές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις μας. Χρησιμοποίησε την, σημείωσε τους χώρους πρασίνου που γνωρίζεις και ανακαλύπτεις στην πόλη και έλα να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα εργαλείο για να διεκδικήσουμε τη βελτίωσή των χώρων πρασίνου!

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε άλλο. Μικροί και μεγάλοι ελάτε να πάρουμε το πράσινο στο χέρι μας!

Εκπρόθεσμη
έληξε: 31-10-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αφού κάνεις sign up μπορείς να ξεκινήσεις να εμπλουτίζεις το πράσινο βιογραφικό σου!
 

Ανάλαβε δράση: Ανακάλυψε και κατάγραψε τους πράσινους χώρους της πόλης σου!

Αξιολόγησε την κατάσταση του χώρου πρασίνου και σημείωσε τι είδους υποδομές έχει. Φυσικά, μην ξεχάσεις να βγάλεις τουλάχιστον 3 ενδεικτικές φωτογραφίες από τον χώρο που θα επισκεφτείς.

Κατάγραψε τουλάχιστον 5 χώρους πρασίνου (πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, άλση) και έλα να φτιάξουμε τον μεγαλύτερο συμμετοχικό χάρτη για το αστικό πράσινο της Ελλάδας.

Αν είσαι εκπαιδευτικός, μην παραλείψεις να δεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πράσινοι Χαρτογράφοι» που ετοιμάσαμε με βάση το Greenspaces.

Θέλεις να μάθεις και άλλα για την εφαρμογή και τη χρήση της; Έλα σε επαφή μαζί μας greenspaces@wwf.gr.

35
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Με την εφαρμογή WWF Greenspaces θα ανακαλύψουμε νέα πάρκα και θα εντοπίσουμε χώρους πρασίνου που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά μας. Θα δούμε την πραγματική κατάσταση του πάρκου του και τις υποδομές που διαθέτει (παγκάκια, σκίαση, αθλητικές υποδομές, παιδικές χαρές κτλ). Επιπλέον, θα αξιολογήσουμε τους χώρους πρασίνου υποδεικνύοντας καλές και κακές περιπτώσεις, ώστε να ασκήσουμε πίεση στις αρμόδιες αρχές για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Τόσο απλά!