Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ολοταχώς για "πράσινα" Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που τα καταναλωτικά μας ένστικτα «χτυπάνε κόκκινο», μιας και όλη η αγορά είναι γεμάτη με δώρα, χρώματα και φωτάκια. Ποιος μπορεί να αντισταθεί εύκολα στις όμορφες και λαμπερές συσκευασίες οι οποίες μας προκαλούν να τις αγοράσουμε είτε για εμάς είτε για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο;

Ωστόσο και φέτος, μπορούμε να μην οδηγηθούμε σε άσκοπες και υπερβολικές αγορές που θα επιβαρύνουν και το πορτοφόλι μας και το περιβάλλον, αλλά να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε οικολογικά αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα.

Τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, το χαρτί περιτυλίγματος των δώρων και οι γιορτινές κάρτες προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια στις γιορτινές μέρες, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέγεθος των απορριμάτων χαρτιού κατά τις γιορτές υπολογίζεται στα 5-12 εκατομμύρια λίτρα βιοκαυσίμου-ποσότητα η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα λεωφορείο για να πάει στο φεγγάρι 20 φορές. Γι αυτό μπορείς να πρωτοτυπήσεις και να ανακυκλώσεις υπάρχον χαρτί περιτυλίγματος ή καλύτερα να δημιουργήσεις ο ίδιος τα δικά σου διακοσμητικά!

Μην ξεχνάς επίσης ότι ένα δώρο μπορεί να είναι άυλο και μη χειροπιαστό! Μπορείς πάντα να κάνεις ένα δώρο με νόημα υποστηρίζοντας μια ανθρωπιστική, κοινωνική ή περιβαλλοντική οργάνωση, ανάλογα με τις ευαισθησίες του ανθρώπου στον οποίο θέλουμε να κάνουμε δώρο. Ας χαρίσουμε λοιπόν εναλλακτικά δώρα που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα εκπλήξουν με την πρωτοτυπία τους αυτούς που αγαπάμε.

Μιας και πλησιάζουν οι μέρες δεν έχεις λοιπόν παρά να εφαρμόσεις όσες από τις παραπάνω συμβουλές σου ταιριάζουν σχετικά με τις γιορτές ώστε να περάσεις τα πιο γιορτινά Χριστούγγενα και φέτος κάνοντας χαρούμενους τους γύρω σου, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον και τον πλανήτη.
 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 30-12-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Συγκεντρώσαμε εύκολες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα και διακόσμηση και σε προσκαλούμε να πάρεις μία γεύση για πιο οικολογικές και οικονομικές γιορτές.

Μη μένεις στα λόγια. Κάνε πράξη όσες ιδέες σου άρεσαν και πρωτοτύπησε φέτος. Οι φίλοι σου και η οικογένεια σου σίγουρα θα εκτιμήσουν τις ιδέες, τον χρόνο και το μεράκι σου!

Μοιράσου μία φωτογραφία από μία προσωπική χριστουγεννιάτικη δημιουργία σου και στείλε μας ιδέες για ακόμα πιο "πράσινα" Χριστούγεννα. Έλα να δώσουμε το δικό μας μήνυμα ότι οι γιορτές δεν είναι μόνο κατανάλωση δώρων και σπατάλης υλικών. Οι γιορτές μπορεί να είναι ομορφότερες όταν αποκτούν συμβολικό και εναλλακτικό χαρακτήρα!

15
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Κάνε τη διαφορά χαρίζοντας δώρα που είναι «εναλλακτικά», πρωτότυπα ή και...χωρίς υλική υπόσταση!Εξοικονόμησε χρήματα, άφησε τη δημιουργικότητά σου να ανθίσει και αποσυμπίεσε το περιβάλλον από την καταναλωτική λαίλαπα των ημερών! Λιγότερες ή πιο οικολογικές αγορές ίσον λιγότερες πρώτες ύλες, λιγότερα σκουπίδια και πιο πράσινος πλανήτης. Κυρίως, απόδειξε ότι Χριστούγεννα ίσον αγάπη, στιγμές με αυτούς που αγαπάμε, ξεκούραση και περισσότερος χώρος για έμπνευση και δημιουργία. 

Χριστούγεννα ίσον αγάπη, συντροφικότητα, ξεκούραση και ποιοτικές στιγμές με όσους αγαπάμε!  - See more at: http://kalyterizoi.gr/new/hariste-prototypa-dora-aytes-tis-giortes#sthas...
Χριστούγεννα ίσον αγάπη, συντροφικότητα, ξεκούραση και ποιοτικές στιγμές με όσους αγαπάμε!  - See more at: http://kalyterizoi.gr/new/hariste-prototypa-dora-aytes-tis-giortes#sthas...