Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιγότερο κρέας = Καλύτερη ζωή (Photo: Flickr/Running-Duck)

Λιγότερο (κρέας) = Καλύτερη (ζωή)

Μέρες που είναι μπορούμε να κάνουμε μια μικρή -χρήσιμη- αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Μια δράση που μπορούμε να ξεκινήσουμε από αυτή την εβδομάδα κι αξίζει να συνεχίζουμε για μια ζωή ("για μια καλύτερη ζωή" για να ακριβολογούμε).
 
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 40η θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση κρέατος. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφής και Γεωργίας, κάθε Έλληνας καταναλώνει περίπου 75 κιλά κρέατος ετησίως. Η υπερκατανάλωση κρέατος δεν είναι καλή για την υγεία μας. Ούτε για το περιβάλλον. Κι αυτό λόγω του μεγάλου υδατικού αποτυπώματος του κρέατος και του μεγάλου αποτυπώματος του σε άνθρακα. 
Επιλέγοντας μία πιο ισορροπημένη διατροφή και αντικαθιστώντας το κρέας με λαχανικά, όσπρια ή ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δίνουμε μία μεγάλη ανάσα στον πλανήτη.
 
 

ΥΓ. Εννοείται ότι πολλοί από εσάς έχετε ήδη μειώσει σημαντικά ή σταματήσει την κατανάλωση κρέατος. Για όλους εσάς "αποστολή εξετελέσθη"!

[1] Πηγή: Michael Norton, 365 τρόποι για να αλλάξεις τον κόσμο, Εκδόσεις ΟΞΥ

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 15-01-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Τι θα έλεγες να περιορίσεις την κατανάλωση κρέατος; Για αρχή μείωσε κατά μια μερίδα την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος ή ανακήρυξε μια ή δυο μέρες κάθε εβδομάδας ως "meat-free day". 

Κάνε ένα πείραμα: Για 3 εβδομάδες μπορείς να σημειώνεις τι τρως στα δύο κύρια γεύματα της ημέρας. Προσπάθησε να δεις αν καταφέρεις να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος και να δεις αν το έχεις υποκαταστήσει με κάποια άλλη θρεπτική τροφή. Την τέταρτη εβδομάδα σύγκρινε τα αποτελέσματα και δες αν τα κατάφερες. Λιγότερο κρέας = Καλύτερη ζωή!

Μοιράσου μαζί μας τα αποτελέσματα του πειράματος και παρότρυνε φίλους σου να κάνουν το ίδιο πείραμα.

44
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Μικρότερη κατανάλωση κρέατος σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση στην υγεία μας και το περιβάλλον! Σκέψου ότι μόνο για την παρασκευή 5 κιλών μπριζόλας απαιτείται ποσότητα νερού ίση με αυτή που καταναλώνει μια οικογένεια όλο το χρόνο.