Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Χριστουγεννιάτικα δώρα με νόημα!

Χριστούγεννα και μαζί με τα εορταστικά καμπανάκια καταφθάνουν και οι λίστες δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φέτος, ας προτιμήσουμε δώρα με νόημα για το περιβάλλον! Ιδού η δράση αυτής της εβδομάδας!
Εκπρόθεσμη
έληξε: 17-12-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αρχικά, σκέψου λογικά! Δώσε βαρύτητα στην ποιότητα και τη συμβολική σκέψη και όχι στην ποσότητα και την τιμή ενός δώρου. Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να εκτιμήσουμε ένα μικρό και συμβολικό δώρο που έφτασε στα χέρια μας με αγάπη και σκέψη;

Κάνε μία μικρή άσκηση: Στη θέση συνηθισμένων δώρων, προσπάθησε να σκεφτείς εναλλακτικά. Για παράδειγμα, αντί για ένα παιχνίδι σκέψου αν μπορείς να χαρίσεις ένα βιβλίο με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό περιεχόμενο ή να υιοθετήσεις συμβολικά ένα απειλούμενο είδος που σε χρειάζεται και να εξηγήσεις στα παιδιά τη σημασία μιας τέτοιας πράξης.

Αν επιμένεις για κάτι πιο «χειροπιαστό», μπορείς πάντα να επιλέξεις δώρα που θα έχουν μικρό οικολογικό αποτύπωμα, θα είναι δίκαιου εμπορίου (fairtrade) αλλά και δώρα που θα «κάνουν το καλό»!Βρες πολλές, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες στο e-shop του WWF, αλλά και στα κεντρικά γραφεία μας (Λεμπέση 21, Αθήνα) ενώ όλο τον Δεκέμβριο μπορείς να επισκεφτείς το κατάστημά μας στο Golden Hall (Κηφισίας 37, Μαρούσι)!

Ενημέρωσε φίλους και συνεργάτες και προσκάλεσε τους να κάνουν πιο «πράσινες» και αλληλέγγυες αγορές και φέτος!

25
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Αρχικά, θα μειώσεις το οικολογικό αποτύπωμα σου…καταναλώνοντας υπεύθυνα! Επιπλέον, όχι μόνο δεν θα επιβαρύνεις τον πλανήτη, αλλά θα τον βοηθήσεις μέσα από την ενίσχυση του WWF Ελλάς που μάχεται για την προστασία του. Ένα δώρο λοιπόν για τους αγαπημένους σου, τον πλανήτη και εν τέλει τον ίδιο σου τον εαυτό.