Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Γίνε πράσινος ντετέκτιβ στην περιοχή σου!

Σταμάτα να ονειρεύεσαι τεράστια πάρκα μακριά από την πόλη και κοίτα γύρω σου! Κοινώς, αντί να περιμένεις πότε θα βρεις δύο μέρες άδεια για να πάρεις τα βουνά, μήπως να πάρεις τους δρόμους της περιοχής σου και να αναζητήσεις τα πάρκα που κρύβονται τριγύρω; Αν και η πρώτη σου αντίδραση θα είναι μάλλον  «Μα η περιοχή μου δεν έχει πράσινο», σε προκαλούμε να κάνεις ένα τεστ. Μέσω google maps δες αν υπάρχει χώρος πρασίνου σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σπίτι σου. Τον έχεις ήδη επισκεφτεί; Αν ναι, πότε ήταν η τελευταία φορά;

Μήπως είναι ώρα να ξανακάνεις μία επίσκεψη και να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται;  Δεν είναι ψέμα ότι τα πάρκα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο… Το σημαντικό είναι να τα εξερευνούμε για να βλέπουμε με τα μάτια μας τι συμβαίνει.  Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι τα πάρκα είμαστε εμείς. Όσο δεν τα επισκεπτόμαστε, τόσο θα υποβαθμίζονται...

Εκπρόθεσμη
έληξε: 29-06-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αναζήτησε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

 Κάνε μία βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο, μόνος ή με παρέα. Αν έχεις ήδη κατεβάσει την εφαρμογή WWF Greenspaces, κατάγραψε το πάρκο δίνοντας τη βαθμολογία σου. Αν όχι, μπορείς να την κατεβάσεις εδώ.

Πλέον σημαντικό είναι να εντοπίσεις τα "στραβά και ανάποδα" του πάρκου. Βλέπεις κάποιο σπασμένο παγκάκι, κούνια ή λάμπα; Μήπως το πάρκο είναι βρώμικο; Έχει ακαθαρσίες ζώων ή graffiti; Ανάφερε τα!

Κατάγραψε τα σχόλια σου μέσα από την εφαρμογή και θα τα δούμε άμεσα. Εναλλακτικά, ανέβασε εδώ σχόλια και παρατηρήσεις για το πάρκο, σημειώνοντας την περιοχή και τη διεύθυνσή του. Γίνε πράσινος ντετέκτιβ σήμερα κιόλας! Εντόπισε τι πάει λάθος στο πράσινο της περιοχής σου ή ανάδειξε τις ομορφιές όσων πράσινων χώρων επισκέφτηκες.

22
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Βάλε κι εσύ ένα χεράκι να βελτιώσουμε την ποιότητα των πάρκων της γειτονιάς μας. Μπορούμε να γκρινιάζουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει. Αλλά είναι καλύτερο να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση. Φύγαμε για πράξεις και όχι σκέτα λόγια!