Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

(c) Jorge Galvez

Φορτίζω και ανακυκλώνω υπεύθυνα

Η δράση αυτής της εβδομάδας είναι εύκολη, αλλά σημαντική: Μαθαίνουμε για τις μπαταρίες, την ανακύκλωσή τους και τα οφέλη της. Με άλλα λόγια, φορτίζουμε και ανακυκλώνουμε υπεύθυνα!
 
Μπαταρίες σε τηλεκοντρόλ, μπαταρίες σε mp3 players, μπαταρίες σε φορητές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, σε ρολόγια, φακούς και σε παιχνίδια παιδιών. Λίγο ή πολύ, οι μπαταρίες έχουν το δικό τους ρόλο στην καθημερινότητά μας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες κερδίζουν διαρκώς έδαφος και όχι άδικα! Αν και λίγο πιο ακριβές στην τιμή σε σύγκριση με τις απλές μπαταρίες, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι η καλύτερη λύση για την κάλυψη των αναγκών μας. Μακροπρόθεσμα, το όφελος είναι μεγάλο όχι μόνο για τον περιορισμό των εξόδων μας, αλλά και για το περιβάλλον. Και αυτό γιατί:
 
-Ξοδεύουμε περίπου 25 φορές λιγότερο αν χρησιμοποιούμε μόνο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
 
- Έρευνα  έχει δείξει πως η επιβάρυνση στο περιβάλλον από τη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών είναι σχεδόν 32 φορές μικρότερη σε σχέση με τη χρήση απλών μπαταριών.
 
Κάνε την ανακύκλωση μπαταριών συνήθεια ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα!
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 19-02-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αρχικά, απόφυγε τις μπαταρίες μιας χρήσης και προμηθεύσου επαναφορτιζόμενες!
 

Εναπόθεσε τις εξαντλημένες μπαταρίες στους κάδους ανακύκλωσης Α.Φ.Η.Σ. (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών) που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Μπορείς να βρεις τέτοιους κάδους σε σούπερ μάρκετ,σχολεία, αλλά και επιχειρήσεις όπως τράπεζες, νοσοκομεία,ξενοδοχεία, εστιατόρια. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις αίτηση για παραλαβή δωρεάν κάδου εδώ.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση μπαταριών υπάρχει σχετικό φυλλάδιο πληροφοριών και όλες οι βασικές ερωτοαπαντήσεις.

 

Αν δουλεύεις με άλλους, πρότεινε σε συνεργάτες σου να τοποθετήσετε κάδο ανακύκλωσης μπαταριών στη δουλειά και στείλε μας φωτογραφία με το νέο σας απόκτημα!

39
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Αν δεν πετάξεις τις μπαταρίες στα σκουπίδια, αποφεύγεις μία σειρά από προβλήματα:δεν σπαταλάμε πολύτιμες πρώτες ύλες και ενέργεια που χρειάστηκαν για την παρασκευή της, ενώ αποτρέπεις κάποια στοιχεία της να περάσουν στο νερό και στο έδαφος επιφέροντας σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ανακυκλώνοντας, μειώνεις τον όγκο απορριμμάτων, ενώ επαναχρησιμοποιώντας παρατείνεις τον χρόνο ζωής των υλικών και των προϊόντων και εξοικονομείς χρήματα.