Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και βρίσκει για άλλη μία χρονιά πολλά σχολεία στη χώρα να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι δύσκολη και συχνά αφορά ελλείψεις σε βιβλία ή διδακτικό προσωπικό. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε έστω και λίγο ώστε να μειώσουμε το μέγεθος του "κακού".
 
Η δράση αυτής της εβδομάδας σε καλεί να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις.Τι μπορείς να κάνεις; Ξεκίνα από πράγματα που διαθέτεις, αλλά δεν χρησιμοποιείς πια. Η αποθήκη του σπίτιού μας μπορεί να κρύβει θησαυρούς: από υπολογιστές που αγοράσαμε κάποια χρόνια πριν και μετά τους αντικαταστήσαμε με κάποιο tablet ή νέο υπολογιστή έως ένα παλιό όργανο γυμναστικής. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να τα χαρίσεις σε κάποιο σχολείο αντί να σκονίζονται "στα αζήτητα", δε νομίζεις; Επίσης, θυμήσου ότι κάποια σχολεία δεν έχουν ή χρειάζονται βιντεοκάμερες, προτζέκτορες, είδη και όργανα γυμναστικής, φούρνους μικροκυμάτων, όργανα μουσικής και η λίστα μακραίνει.
 
Κάνε μία έρευνα στην αποθήκη του σπιτιού σου και σίγουρα θα ανακαλύψεις πράγματα που μπορεί να είναι πολύτιμα για ένα σχολείο και για τους μικρούς μαθητές. Μία καλή πράξη που θα σε γεμίσει ικανοποίηση και χαρά μιας που θα βάλεις και εσύ ένα λιθαράκι στη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών!

Προσοχή: Με τη δράση μας δεν ζητάμε να αγοράσεις καινούρια υλικά. Πρώτα δίνουμε για επαναχρησιμοποίηση αυτά που έχουμε και μετά εξετάζουμε την ανάγκη για νέες αγορές!

Photo (c) Flickr/John Watson

 

 

 

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 23-09-2017
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

ΡΩΤΑ τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο της γειτονιάς για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Έλα σε επαφή με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και μάθε τι χρειάζεται άμεσα το σχολείο.

ΔΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ στο σπίτι σου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν το χρειάζεσαι πια και μπορείς να το δώσεις. Για παράδειγμα, υπολογιστές σε καλή κατάσταση, ηλικίας των πολύ 8-10 ετών, είναι πάντα χρήσιμοι για τα μαθήματα πληροφορικής του σχολείου.

ΦΤΙΑΞΕ μια λίστα αναγκών του σχολείου και διακίνησέ τη σε φίλους και συγγενείς, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή.

ΜΑΘΕ αν η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζεσαι έχει στην κατοχή της εξοπλισμό που δεν χρειάζεται πια και θα μπορούσε να τα διαθέσει στο σχολείο. Αν υπάρχει η δυνατότητα, πείσε τους υπεύθυνους να χαρίσουν τον εξοπλισμό στα σχολεία!

19
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Η επαναχρησιμοποίηση υλικών επεκτείνει τον χρόνο ζωής των πραγμάτων και προσφέρει οφέλη στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Το μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά, βλέποντας το σχολείο να γεμίζει με χρήσιμα υλικά, που ειδάλλως θα κατέληγαν αναίτια στα σκουπίδια είναι μάθημα στάσης ζωής. Ας το προσφέρουμε!