Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Δασικές πυρκαγιές: τι πρέπει να προσέχουμε;

Δασικές πυρκαγιές: τι πρέπει να προσέχουμε;

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε καλεί να γίνεις ενεργός πολίτης στην προσπάθεια περιορισμού των δασικών πυρκαγιών. Μάθε να διαβάζεις τον ημερήσιο χάρτη κινδύνου και πρόσφερε τη βοήθεια σου! 
 
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια. Είναι όμως συνυφασμένο –δυστυχώς- και με την εμφάνιση δασικών πυρκαγιών. Και ακόμα χειρότερα, η ανθρώπινη αμέλεια είναι βασική αιτία πρόκλησης πυρκαγιών. Σύμφωνα με στοιχεία  του Πυροσβεστικού Σώματος για το καλοκαίρι του 2012, σε σύνολο 250 δικογραφιών για πρόκληση εμπρησμού, οι 224 αφορούσαν σε αμέλεια και μόλις οι 26 σε πρόθεση.
 
Ο μηχανισμός δασοφύλαξης και δασοπυρόσβεσης στην χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά χρόνια προβλήματα, κάποια από τα οποία έχουν μεγαλώσει με την οικονομική κρίση. Χρειάζεται και η δική μας εγρήγορση! Πέρα από τις συμβουλές μας για αυτά που πρέπει να προσέχεις τους καλοκαιρινούς μήνες, σε καλούμε να αναλάβεις άλλες δυο δράσεις:

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 01-07-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε τον χάρτη κινδύνου. Κάθε μέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημοσιεύει τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Σε καλούμε να διαβάζεις καθημερινά το χάρτη και να ενημερώνεις φίλους και γνωστούς. Παρότι φαντάζει απλό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μέγιστη προσοχή δίνουμε στις περιοχές που η επικινδυνότητα εμφανίζεται από υψηλή-κατάσταση συναγερμού.

Δώσε τη βοήθειά σου. Εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας βρίσκονται σε κάθε νομό της χώρας κι απαρτίζονται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Οι εθελοντικές ομάδες περιμένουν τη συμμετοχή σου. Δες εδώ τη λίστα με τις εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και κοίτα ποια σου ταιριάζει, επικοινώνησε μαζί τους, προσφέροντας τη βοήθειά σου.

29
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Γνωρίζοντας αυτά τα απλά εργαλεία γίνεσαι ενεργός πολίτης που μάχεται για την προστασία του δάσους. Η σωστή ενημέρωση είναι δύναμη και πρόληψη! Μέσα από τη συμμετοχή σου σε εθελοντικές ομάδες μπορείς να προσφέρεις πολύτιμη βοήθεια και να συμβάλεις στην προστασία των δασών μας. Η γνωριμία σου με ανθρώπους που μοιράζονται κοινές αξίες και ιδανικά θα σε εμπνεύσει περαιτέρω. Μάθε, δράσε, σώσε λοιπόν!