Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ατομικός οδηγός για καλύτερη διατροφή!

Μετά τις διακοπές, η επιστροφή στην καθημερινότητα. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι, να κάνουμε καλό στον εαυτό μας (και στα παιδιά μας, όσοι έχουν) υιοθετώντας ένα υγιεινό και φιλικό για το περιβάλλον διατροφικό μενού! Σε προσκαλούμε να δεις προτάσεις για ισορροπημένη και σωστή διατροφή και να περιηγηθείς στον κόσμο της διατροφής.
 
Δες ποια είναι τα δυνατά ή αδύνατα σημεία της διατροφής σου και δώσε έμφαση σε όλα όσα μπορείς να αλλάξεις ή σε όλα όσα κάνεις ήδη για να τρέφεσαι υγιεινά, οικονομικά και οικολογικά. Δώσε και στην οικογένειά σου την ευκαιρία να συμμετέχει και με τη σειρά της να αλλάξει τη διατροφή της προς το καλύτερο. Τα οφέλη είναι μεγάλα!
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 07-09-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

«Ξεφύλλισε» τον οδηγό που ετοιμάσαμε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ερεύνησε απλές διατροφικές πρακτικές με μεγάλα οφέλη. Θα μάθεις πόσο σωστά τρέφεσαι, ποιες τρεις βασικές παράμετροι επηρεάζουν την επιλογή της τροφής μας και πως η μεσογειακή διατροφή ευνοεί την υγεία μας και το περιβάλλον.

Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και την οικογενειακή κατάστασή σου, δες τι προτείνεται για το εβδομαδιαίο καλάθι διατροφής σου και κάνε ένα μικρό πείραμα: Σύγκρινε τα ψώνια της εβδομάδας με όλα όσα συνιστά ο οδηγός. Την επόμενη εβδομάδα προσπάθησε να προσθέσεις στο καλάθι σου περισσότερες από τις προτάσεις του οδηγού. Δώσε έμφαση σε τοπικά και εποχιακά προϊόντα. 

Ανάλαβε την αποστολή και ανάρτησε εντυπώσεις και σχόλια. Είναι κάτι που σε εξέπληξε θετικά ή που δεν γνώριζες; Μοιράσου το μαζί μας!
 

 Ενημέρωσε φίλους και εκπαιδευτικούς για τον οδηγό. Μέσα από τον οδηγό μικροί και μεγάλοι μπορούν να επωφεληθούν.

67
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Συνειδητοποιώντας ότι "είμαστε ό,τι τρώμε", το καλάθι των αγορών μας μπορεί να γεμίσει με πολυχρωμία από θρεπτικά και νόστιμα τρόφιμα. Έτσι, απολαμβάνουμε την τροφή μας, μαθαίνουμε μυστικά γύρω από ένα ισορροπημένο μενού και πετυχαίνουμε πιο ποιοτικά γεύματα! Επιπλέον, ψωνίζοντας τοπικά και εποχικά τρόφιμα και δίνοντας προτεραιότητα στην μεσογειακή διατροφική πυραμίδα, θα δεις ότι το καλάθι των αγορών σου θα είναι πλέον υγιεινό και οικονομικό!