Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Αποστολή: Σχολικά είδη (Photo: Flickr/Kaytee Riek)

Αποστολή: Σχολικά είδη

Για μικρούς και μεγάλους, ο Σεπτέμβρης είναι συνυφασμένος με το σχολικό κουδούνι που καλεί τους μαθητές πίσω στα θρανία. Τετράδια, μολύβια, κόλλες, γόμες, μαρκαδόροι, η λίστα αγορών όλων των «απαραίτητων» σχολικών ειδών είναι συνήθως μακριά και «δαπανηρή».

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε προσκαλεί να δεις με πιο οικολογικό, οικονομικό και ηθικό μάτι τις αγορές των σχολικών ειδών και να κάνεις επιλογές που θα βοηθήσουν τα οικονομικά σας, τον πλανήτη και τους συνανθρώπους σας.
 
Αν είσαι γονιός, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών σου για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καλύτερης Ζωής και παρότρυνε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δώσουν το δυναμικό παρών για μία καλύτερη σχολική ζωή!
 
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 10-09-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε τη λίστα που ετοιμάσαμε για οικολογικά σχολικά είδη και πάρε ιδέες για τις αγορές σου.

Μίλησε με τα παιδιά και πρότεινέ τους αντικείμενα από τη λίστα.

Αφού διαλέξετε μερικά από τα προτεινόμενα είδη, μοιραστείτε την εμπειρία μαζί μας. Μία φωτογραφία ή ένα σχόλιο από τα παιδιά μπορεί να εμπνεύσουν και άλλα.

Δώρισε με διακριτικότητα σχολικά είδη που διαθέτετε και δε χρειάζεστε σε φορείς, γείτονες ή φίλους που τα έχουν ανάγκη. Μην τα πετάς στον κάδο και μην τα αφήνεις να σκονίζονται!

16
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Αυτή η διαδικασία με τα παιδιά μπορεί κάλλιστα να γίνει μία αφετηρία για περισσότερη δημιουργικότητα, δράση, γνώση και κοινωνική-οικολογική συνείδηση, ενώ η δωρεά αντικειμένων που δε χρειάζεσαι μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.