Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

 Η αποστολή αυτής της εβδομάδας σε καλεί να γίνεις ενεργός πολίτης στην προσπάθεια περιορισμού των δασικών πυρκαγιών. Μάθε να διαβάζεις τον ημερήσιο χάρτη κινδύνου και πρόσφερε τη βοήθεια σου!

Αποστολή: "Προσέχω το δάσος"

Το καλοκαίρι συνεπάγεται άνοδο της θερμοκρασίας, μελτέμια, εξορμήσεις στη φύση αλλά και...κίνδυνο δασικών πυρκαγιών. Φέτος, παίρνουμε εγκαίρως μέτρα. Αυτή είναι και η αποστολή της εβδομάδας (ή μάλλον, όλου του καλοκαιριού).
 
Η αποστολή αυτής της εβδομάδας σε προσκαλεί να μάθεις να διαβάζεις τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και να λάβεις τα μέτρα σου ώστε να μπορέσεις να αποτρέψεις ή να αντιμετωπίσεις έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα κινδύνους και εικόνες καταστροφής. Δεν ξεχνάμε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο εμάς, αλλά και τους οικείους και τους συμπολίτες μας.
Εξήγηση χάρτη
Κατηγορία Κινδύνου 1 (Χαμηλή): Ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Η πιθανότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή.Εάν εκδηλωθεί πυρκαγιά, οι συνθήκες δεν θα ευνοήσουν τη γρήγορη εξέλιξή της. 
 
Κατηγορία Κινδύνου 2 (Μέση): Ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο. Πυρκαγιές που  ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους. 
 
Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή): Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές  από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν  όταν  οι  τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ). 
 
Κατηγορία Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή): Ο  κίνδυνος  είναι  ιδιαίτερα  υψηλός.Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν,πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.  
 
Κατηγορία Κινδύνου 5 (Κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ): Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες  οι  πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.
 
 
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 02-07-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Δες και διάδωσε τα ακόλουθα 10 απλά βήματα που μπορούν να είναι λυτρωτικά σε περίπτωση κινδύνου.

Επίσης, "επειδή ένα panda δεν μπορεί να κάνει τα πάντα" εδώ θα βρεις οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με όλα όσα πρέπει να αποφύγεις κατά την αντιπυρική περίοδο, αλλά και ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για τα αίτια που οδήγησαν στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007.

Μοιράσου το υλικό στα δικά σου μέσα δικτύωσης και ενημέρωσε φίλους και συνεργάτες ώστε να είμαστε όλο και περισσότεροι σε εγρήγορση!

20
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Καταρχάς, είναι καλό να θυμόμαστε όλα όσα δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε, έτσι δεν είναι; Επίσης, γνωρίζοντας αυτά τα απλά βήματα θα είμαστε πάντα «μάχιμοι» ενεργοί πολίτες που συμμαχούμε για την προστασία του δάσους. Η σωστή ενημέρωση είναι δύναμη και πρόληψη! Μάθε, δράσε, σώσε λοιπόν!