Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Αποστολή «ανταλλάζω-χαρίζω-επαναχρησιμοποιώ»

Ανταλλάζω-χαρίζω-επαναχρησιμοποιώ

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε περιμένει να ανακαλύψεις ανταλλακτικά παζάρια, ιστοσελίδες ανταλλαγής και ομάδες ανταλλακτικής οικονομίας, όπου μπορείς να απευθύνεσαι κάθε φορά που θέλεις να χαρίσεις, να ανταλλάξεις ή να βρεις κάτι.

Σε προσκαλούμε να να μάθεις ποιοι είναι αυτοί «οι άλλοι» που δίνουν ή δέχονται H δράση αυτής της εβδομάδας σε προσκαλεί να δεις τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης και δωρεάς αντικειμένων και στη συνέχεια να διαλέξεις ένα αντικείμενο για να το «δεις αλλιώς» είτε χαρίζοντας το είτε αλλάζοντας του χρήση και μορφή.

 
Έχεις ακούσει τη φράση «τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου»; Αναφέρεται συχνά στην επαναχρησιμοποίηση, ανταλλαγή αλλά και δωρεά αντικειμένων που αλλιώς θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
 
Από παιχνίδια και παιδικά ρούχα, έως έπιπλα και μικροσυσκευές, πολλές φορές θα έχεις δει στα σκουπίδια αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση κυρίως εξαιτίας της άγνοιας ή της αμέλειάς μας να διαθέσουμε σε γνωστούς μας ή σε οργανισμούς αντικείμενα που δεν μας χρειάζονται πια, αλλά και στην ευκολοειπωμένη εναλλακτική λύση «θα πάρουμε άλλο». 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 09-07-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Φωτογράφισε το αντικείμενο που σκοπεύεις να δωρίσεις ή το αντικείμενο που μόλις επαναχρησιμοποίησες ή του άλλαξες χρήση και μοιράσου την εικόνα μαζί μας! 

Δώσε έμπνευση σε φίλους και γνωστούς και συνέχισε να ανακαλύπτεις δημιουργικά διαφορετικές ιστορίες για κάθε αντικείμενο. Χρειάζεται μόνο μεράκι και φαντασία για να δώσεις μία ανάσα στην τσέπη σου και το περιβάλλον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την ανταλλαγή και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων και τα οφέλη που προσφέρουν σε σένα, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, κάνοντας κλικ εδώ.
 
17
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Είναι μία μικρή «άσκηση» για να σκεφτούμε τον κύκλο ζωής ενός αντικειμένου, δηλαδή τις πρώτες ύλες και την ενέργεια που απαιτήθηκαν για την παραγωγή και την καταστροφή του. Μέσα από αυτήν μαθαίνεις έμπρακτα τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης, της ανταλλαγής και της δωρεάς και παρατείνεις τον χρόνο ζωής ενός αντικειμένου με αλληλέγγυο και ευφάνταστο τρόπο. Την επόμενη φορά λοιπόν, πριν πετάξεις κάτι «άχρηστο» στα σκουπίδια σκέψου αν μπορείς να το μεταποιήσεις, να το διορθώσεις, να το ανταλλάξεις ή να το χαρίσεις.