Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ανακαλύπτω τον χάρτη με τα ανταλλακτικά σχήματα

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε περιμένει να ανακαλύψεις ανταλλακτικά παζάρια, ιστοσελίδες ανταλλαγής και ομάδες ανταλλακτικής οικονομίας, όπου μπορείς να απευθύνεσαι κάθε φορά που θέλεις να χαρίσεις, να ανταλλάξεις ή να βρεις κάτι.
 
Η δράση της προηγούμενης εβδομάδας σε κάλεσε να χαρίσεις ή να ανταλλάξεις ένα αντικείμενο αντί να το πετάξεις άδοξα και απερίσκεπτα στα σκουπίδια. Τώρα όμως σε καλούμε να μπεις σε μια ακόμη διαδικασία, εξίσου σημαντική. Σε προσκαλούμε να να μάθεις ποιοι είναι αυτοί «οι άλλοι» που δίνουν ή δέχονται αντικείμενα ώστε να έρθεις σε επαφή μαζί τους. 
 
 
 
Λοιπόν; Ξεκίνα σήμερα κιόλας!
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 16-07-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Επισκέψου τις ιστοσελίδες των πρωτοβουλιών, μάθε για αυτές και κάνε την αρχή: ξεκίνα να χαρίζεις και να ανταλλάσεις. Αν θες να βρεις πολλά ακόμα ανταλλακτικά παζάρια και παρόμοιους φορείς, δες τη λίστα της Οργάνωσης 2.0 ή/και τη λίστα του Enallaktikos.gr. 

Ξεκίνα από την περιοχή σου. Βρες ποια είναι τα πιο κοντινά ανταλλακτικά σχήματα και με τι καταπιάνονται. Σκέψου τι θέλεις να χαρίσεις, να ανταλλάξεις ή να πάρεις και πήγαινε εκεί.

Όταν ανταλλάξεις κάτι, φωτογράφισέ το ή γράψε κάτι για την εμπειρία σου. Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να ξεκινήσουν και από μικρές ομάδες. Αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον, πράξη και σωστή ενημέρωση.
 
13
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Πάρε, δώσε, διάδωσε, επειδή έτσι:
 
- Θα εξοικονομήσεις χρήματα 
- Θα δεις τα αντικείμενα με άλλο μάτι
- Θα κάνεις νέες φιλίες και θα δεις το νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης από πρώτο χέρι
- Θα δώσεις στον πλανήτη μία ανάσα μέσα από τη μείωση των σκουπιδιών
- Θα δώσεις παράταση στον χρόνο ζωή των αντικειμένων