Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο

Πόσες φορές έχουμε πετάξει άδοξα ένα τρόφιμο επειδή διαβάσαμε στην ετικέτα της συσκευασίας του ότι πλησίαζε ή είχε μόλις περάσει η ημερομηνία «ανάλωσης κατά προτίμηση»;  Ξέρεις όμως  ότι είναι άλλο πράγμα η «ανάλωση κατά προτίμηση» και άλλο η «ημερομηνία λήξης»; 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 17-12-2013
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διαβάζουμε με προσοχή τις  λεπτομέρειες των  ημερομηνιών που αναγράφονται στις ετικέτες και τις κατανοούμε σωστά! Έτσι, μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων και εξοικονομούμε χρήματα. 

Δες εδώ τι είναι η ανάλωση κατά προτίμηση και τι η ημερομηνία λήξης! Μάθε να ξεχωρίζεις τις δυο έννοιες και έτσι θα συντηρείς σωστά τα τρόφιμα σου. 
 

Επίσης, μη φοβάσαι να δοκιμάσεις ένα τρόφιμο αν έχει περάσει η ενδεικτική ημερομηνία ανάλωσης. Η γεύση, η μυρωδιά και η όσφρησή σου είναι πάντα καλοί οδηγοί για να δεις αν ένα προϊόν είναι εντάξει ή όχι. Έτσι δεν θα πετάς εύκολα φαγητό, θα εξοικονομήσεις χρήματα και χρόνο και θα βοηθήσεις σημαντικά στον περιορισμό της σπατάλης φαγητού! 

Τέλος, διάβασε έναν ευχάριστο οδηγό για το πως μπορείς να διαβάσεις εύκολα και πρακτικά τις ετικέτες εδώ
 
38
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Μέσα από την καλύτερη και σωστή συντήρηση των τροφίμων θα αποφύγεις τη σπατάλη και θα εξοικονομήσεις χρήματα. Έχει εκτιμηθεί ότι ένα μέσο νοικοκυριό πετά στα σκουπίδια σχεδόν 300-400 κιλά φαγητού και μαζί σχεδόν 500€! Θυμήσου λοιπόν να κάνεις έλεγχο στα τρόφιμα στα ντουλάπια σου ανά διαστήματα. Φύγαμε για μία εξερεύνηση στα ντουλάπια και στο ψυγείο της κουζίνας με... νέα δεδομένα;