Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κάθε τρεις μήνες ανοίγουμε τον φάκελο ενός μεγάλου θεμάτος της καθημερινότητας. Ανοίγουμε και ανακαλύπτουμε μαζί το περιεχόμενο φακέλων για τη διατροφή, την ενέργεια, την κατανάλωση, τη ζωή μας στην πόλη, στη γειτονιά, στο σπίτι. Ενημερώνουμε, συνομιλούμε, συνεργαζόμαστε, συμμετέχουμε μαζί.

WWF GreenSpaces - Tο πράσινο στα χέρια σου
Μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο πράσινο της πόλης μας, να ανακαλύψουμε πράσινες οάσεις, να εντοπίσουμε καλά και κακά παραδείγματα, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για βελτίωση της ποιότητας ζωής

Πράσινο στην πόλη! Μια πονεμένη ιστορία!

Παρά την αναγκαιότητα ύπαρξης χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές, οι χώροι αυτοί είναι ελάχιστοι στις πόλεις μας, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, σε κάθε κάτοικο της Αθήνας αντιστοιχούν μόλις 0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ βάσει έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου η αναλογία στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται σε 2,14 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 m2/κάτοικο.