Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

στη γειτονιά

Τι διαβάζουμε στα ΜΜΜ;

Αν αντί να κάνουμε τις μετακινήσεις μας με το ΙΧ μας κινηθούμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, να διαβάσουμε αλλά και να παρατηρήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Εχετε παρατηρήσει πόσοι από τους συνεπιβάτες μας μοιράζονται τη διαδρομή  με ένα βιβλίο στο χέρι; Άραγε τι πρωτιμάει το μετακινούμενο αναγνωστικό κοινό; Ας γίνουμε λοιπόν κι εμείς bookarazzi (από το “paparazzi”) και ας δούμε ποιά βιβλία εχουν την τιμητική τους στα ΜΜΜ. Για να πάρουμε κάποιες ιδέες μπορούμε να δούμε την δημοφιλή ομάδα  του Facebook που λέγεται «Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό και στο λεωφορείο; Ε;». Να θυμηθούμε μόνο μόνο αν παίρνουμε φωτογραφίες να αποφύγουμε να βγάζουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων αλλά να εστιάσουμε στα βιβλία. Μπορεί άλλωστε κάποιο να μας εμπνευσει ώστε να το διαβάσουμε κι εμείς!

Όπως λέει ο εμπνευστής της ομάδας: «Το βασικό δεν είναι οι φωτογραφίες των βιβλίων που διαβάζει ο κόσμος στο μετρό ή τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αφορμή ένα post μπορεί να συζητήσουμε οτιδήποτε, από το αν έχουμε διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο μέχρι άλλες δουλειές του ίδιου συγγραφέα ή του εκδοτικού οίκου."

Προφανώς, δε διαβάζουν όλοι βιβλία: Κάποιοι θα διαβάζουν εφημερίδες, άλλοι τα μαθήματα τους κι άλλοι σημειώσεις από τη δουλειά. Διαβάζουν περισσότερο οι άνδρες ή οι γυναίκες; Ποιές ηλικίες έχουν οι βασικοί βιβλιοφάγοι; 


 

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία