Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

στη γειτονιά

Πράσινα καταστήματα

Tα βιολογικά προϊόντα (δηλαδή αυτά που παράγονται σε βιολογικές καλλιέργειες ή φάρμες, χωρίς χρήση χημικών λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων) υπάρχουν σήμερα σε πολλά καταστήματα και δεν είναι πολύ ακριβά. Μπορούμε να κάνουμε έναν έλεγχο στα καταστήματα και σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας, να δούμε αν και σε τι ποσοστό πουλούν βιολογικά τρόφιμα. Θα μάθουμε ακόμα αν λειτουργεί κοντά μας βιολογική λαϊκή.

Αφού σχηματίσουμε μια εικόνα από μία βόλτα στη γειτονιά, ετοιμάζουμε ένα ερωτηματολόγιο για τους πωλητές για να μάθουμε αν υπάρχει ζήτηση και κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων, κατά πόσο έχει αυξηθεί ή μειωθεί, ποια είναι η γνώμη των πωλητών για τα βιολογικά τρόφιμα, ποια η πολιτική πώλησης των βιολογικών από τα καταστήματα, ποια είδη ζητούνται περισσότερο από το κοινό, γιατί και πότε θα αύξαιναν την ποσότητα βιολογικών στην επιχείρησή τους, κ.ά. Μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων στα καταστήματα, συγκεντρώνουμε τα αποτελέσματα και τα επεξεργαζόμαστε ώστε να διατυπώσουμε προτάσεις για τους επιχειρηματίες με σκοπό να αυξήσουν τη διάθεση βιολογικών προϊόντων.

Οργανώνουμε μία εκδήλωση σε σχετικό χώρο στη γειτονιά, για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Στην προσπάθειά μας να επηρεάσουμε τα super market και τα καταστήματα ειδών διατροφής της γειτονιάς να γίνουν πιο πράσινα, χρησιμοποιούμε στοιχεία και δεδομένα για την ποιότητα αλλά και την αξία των βιολογικών τροφίμων στην υγεία, την ευεξία, αλλά και τη μείωση του αποτυπώματος του ανθρώπου στον πλανήτη. Ερευνούμε επίσης τη διάθεση του Δήμου να επιτρέψει τη λειτουργία βιολογικής λαϊκής στη γειτονιά μας.

Βιολογικές Λαικές
http://www.bioport.gr/

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία