Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

στο σπίτι

Οικο-μαγειρέματα

Κάνουμε μία έρευνα στο σπίτι και βλέπουμε με τους γονείς μας ποια φαγητά περιλαμβάνει το μενού της εβδομάδας. Χρησιμοποιούμε ερωτήσεις με στοιχεία που θα αντλήσουμε από τη λίστα με τον οικολογικό τρόπο διατροφής. Από τις απαντήσεις εντοπίζουμε τα αδύνατα σημεία της οικογένειας ως προς ένα οικολογικό τρόπο διατροφής. Αναζητάμε τρόπους αλλαγής της διατροφής μας και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή τους, ή προτείνουμε ένα οικολογικότερο μενού για την εβδομάδα ή και το μήνα. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε επιλέξει το καλύτερο και απλούστερο για εμάς, την τσέπη μας, αλλά και τον πλανήτη.

Ένα μεγάλο μέρος του δευτερεύοντος ενεργειακού αποτυπώματος αφορά τις συνήθειες να τρώμε κρέας, εισαγόμενα τρόφιμα, γαλακτοκομικά προϊόντα, επεξεργασμένες και άλλες ενεργοβόρες τροφές. Αν αποφασίσουμε να το μειώσουμε, ετοιμάζουμε ένα ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης της διατροφής της οικογένειας. Εξετάζουμε πόσες φορές τρώμε έτοιμο φαγητό και πόσες σπιτικό.

Σαν αντιπρόταση, φτιάχνουμε ένα συνταγολόγιο φιλικό στο περιβάλλον και επηρεάζουμε τους δικούς μας να αποκτήσουν ένα πιο 'πράσινο προφίλ', ως προς τις διατροφικές συνήθειες. Αποφασίζουμε αν θα μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος και καθιερώνουμε μία ή και περισσότερες μέρες αποχής από το κρέας ή και άλλες τροφές υψηλού αποτυπώματος. Εναλλακτικά εξετάζουμε αν μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του κρέατος στα μενού σας.

Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τις αλλαγές στα παιδικά (και όχι μόνο) πάρτυ που θα οργανώσουμε από τώρα και στο εξής. Αναδεικνύουμε τη δράση μας στη σελίδα του WWF
Meat free Mondays
Eating better and less meat and dairy produce
How to keep a green, vegan kitchen

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία