Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

στο σπίτι

Όχι άλλα ρούχα! Νέο στυλ στη μόδα.

@Global Warming Images-WWF Canon

Οι ντουλάπες όλων μας είναι ξέχειλες. Πολλά ρούχα φοριούνται μια ή δυο φορές τη σεζόν ή και καθόλου. Αναβοκατεβαίνουν στα πατάρια μελαγχολικά! Εμπρός για ξεκαθάρισμα λοιπόν και ανταλλαγές. Κάθε σπίτι βοηθάει στο παζάρι ανταλλαγής δίνοντας τα ρούχα που δεν φοριούνται. Ελαχιστοποιούμε τις αγορές ρούχων συνειδητοποιώντας πόσο πολύ θύματα της διαφήμισης και της ματαιοδοξίας μας έχουμε πέσει. Πριν μπούμε σε ένα κατάστημα για μια παρορμητική αγορά ας αναρωτηθούμε αν πραγματικά χρειαζόμαστε το ρούχο ή μια εικόνα του εαυτού μας όμορφη και ελκυστική. Μπορούμε να την πετύχουμε με άλλους τρόπους;

Οι μαθητές πρωτοστατούν τον αγώνα κατά της αγοράς περιττών ρούχων.Μετράμε πόσα ρούχα που δεν χρειάζονται έδωσε η οικογένεια σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πόσα πήρε ενδεχομένως σε ανταλλαγή και να πόσο μείωσε την αγορά νέων ρούχων και περιττών πιθανόν αξεσουάρ.

Οργανώνουμε στο σχολείο μια επίδειξη μόδας με ρούχα χαμηλού οικολογικού αποτυπώματος και μηδενικού κόστους! Μια διαφορετική επίδειξη μόδας! Τα ρούχα που θα παρελάσουν θα περάσουν από κριτική επιτροπή. Θα πρέπει να είναι χειροποίητα ή ρούχα από δεύτερο χέρι «ξανανιωμένα». Μαμάδες, θείες και γιαγιάδες θα χαρούν να δείξουν τις ικανότητές τους σε μια άλλου είδους υψηλή ραπτική. Τα ρούχα που θα παρελάσουν μπορούν να δοθούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη ή να γίνει ανταλλαγή στο σχολείο.

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία