Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

στη γειτονιά

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Το σχολείο αναλαμβάνει πρωτοβουλία να τιμήσουμε πραγματικά την 22α Σεπτεμβρίου όλοι μαζί στη γειτονιά με μια πεζοπορία, ποδηλατοδρομία και μηδενισμό της χρήσης ΙΧ. Καταγράφουμε τα προβλήματα για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους χρήστες ΜΜΜ. Καταγράφουμε τις ιδέες μας, αναλαμβάνουμε δράση και προτείνουμε στον Δήμο τα μέτρα που μπορεί να λάβει.

Είναι τα πεζοδρόμια σε καλή κατάσταση; Είναι προσβάσιμα από τους πεζούς ή καταλαμβάνονται από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα; Γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πεζών;  Λειτουργούν καλά τα φανάρια; Έχουν χρόνο να διασχίσουν τους δρόμους οι ηλικιωμένοι και τα ΑΜΕΑ; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους τα ΑΜΕΑ; Μπορεί να ληφθούν κάποια μέτρα βελτίωσης της κινητικότητάς τους; Υπάρχει καλή δημοτική συγκοινωνία;Τι δυσκολίες συναντούν οι ποδηλάτες; Τι μπορεί να γίνει για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου;

Διασχίζουμε τη γειτονιά με πόδια, ποδήλατο, πατίνια, σκέητμπορντ... Καταγράφουμε τις ιδέες μας, αναλαμβάνουμε δράση και προτείνουμε στον Δήμο τα μέτρα που μπορεί να λάβει. Διερευνούμε αν ο Δήμος θέλει να βοηθήσει εκ των προτέρων στη διοργάνωση αυτής της ημέρας.

Ως  σχολείο φροντίζουμε για τη συνέχιση της δράσης. Για την προώθηση των αιτημάτων μας και την υλοποίηση ιδεών. Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς που μπορεί να βοηθήσουν όπως συλλόγους φίλων του ποδηλάτων, για τα δικαιώματα των πεζών κλπ.

Για περισσότερα:
Ενωση για τα δικαιώματα των πεζών
ΠΕΖΗ
Φίλοι του ποδηλάτου
Προτάσεις για οικολογική μετακίνηση από τους μαθητές

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία