Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

στο σχολείο

Μαθαίνω να διαβάζω ετικέτες

@Richard Stonehouse-WWF Canon

Θα οργανώσουμε ένα σεμινάριο ανάγνωσης ετικετών στο σχολείο. Συγκεντρώνουμε τα πιο συνηθισμένα σήματα οικολογικής πιστοποίησης και τα παρουσιάζουμε. Επικεντρωνόμαστε στη σήμανση που αφορά: (α) Ανακύκλωση , (β) Ενέργεια και (γ) Τοξικά.

Στην πρώτη κατηγορία, δίνουμε έμφαση στη διάκριση των σημάτων που σημαίνουν ανακυκλώσιμη συσκευασία από αυτά που σημαίνουν ότι η συσκευασία ανακυκλώνεται ή ξαναχρησιμοποιείται.

Στη δεύτερη κατηγορία ψάχνουμε για τα σήματα που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας. Μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στην ιστοσελίδα ecotopten με τα αποδοτικότερα, ενεργειακά, προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά

Στην τρίτη κατηγορία δίνουμε προσοχή στις τοξικές ουσίες. Και είναι πάρα πολλές αυτές. Δυστυχώς ζούμε σε έναν τοξικό κόσμο. Αν ακούγεται εκνευριστικό να πρέπει να κυκλοφορούμε με λίστες απαγορευμένων προϊόντων στην τσέπη, ας μάθουμε τουλάχιστο τα βασικά

Στο σεμινάριό μας μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ στους συμμετέχοντες. Πόσοι ξέρουν να διαβάζουν τα ψιλά γράμματα; Τους δείχνουμε τους πώς να ξετρυπώνουν τις πληροφορίες (αλλά και τις αποσιωπήσεις) από τα ψιλά γράμματα. Για να αλλάξουν καταναλωτικές συνήθειες.

Το σεμινάριό μας θα αφορά οπωσδήποτε και τους γονείς. Το ανοίγουμε στις οικογένειες των μαθητών. Αν θέλουμε καλούμε κάποιους ειδικούς να μιλήσουν. Αλλά καλύτερα να αναλάβουν οι ίδιοι οι μαθητές τον ρόλο του εισηγητή!

Και κάποια παραδείγματα για έμπνευση:
Χημικές ουσίες & οικιακά απορρίματα
Αποτελεσματικά καθαριστικά χωρίς τοξικές ουσίες

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

δεν έχουν αναλάβει σχολεία